پیوند خون بند ناف در سال ۱۹۸۸ در فرانسه و به واسطه یک کودک مبتلا به کمخونی و توسط یک دکتر انجام شد و به این ترتیب تا امروز صدها پیوند مرتبط با بند ناف صورت گرفته است که بسیار موفق بوده است.
مرکز بزرگ ذخیره این سلول هم در کشور تاسیس شده است امروز آمار انتشار یافته نشان میدهد که سر هر سال حدود ۳۰ هزار بیمار با بیماری هایی که با پیوند سلول های بنیادی مغز استخوان قابل درمان می باشند شناسایی میشوند.
حدود ۷۵ درصد این بیماران قادر به یافتن یک داوطلب مناسب برای اهدا کردن مغز استخوان نیستند از سوی دیگر جست و جوی مراکز ثبت اهداکنندگان مغز استخوان بسیار به خود اختصاص داده است.
به این ترتیب ذخیره خون بند ناف زمان را کوتاه و میزان اهدا کردن آن را بیش از حد می کند و به این ترتیب زمان را برای مبتلایان به سلول های حال نقایص ایمنی و کمپانیها در کوتاه ترین زمان انجام می دهد.
امروزه تحقیقات گستردهای را به منظور درمان بیماریها و ضایعات عصبی ترمیم بافت های آسیب دیده استخوانی و قلبی سوختگی و ضایعات پوستی لوزالمعده و ترشح انسولین و ترمیم سایر بافتهای آسیبدیده و استفاده از سلولهای مغز استخوان وسایل سلولهای بنیادی و حتی خون بند ناف فرد بالغ در حال اجرا است.
ترمیم لوزالمعده و ترشح انسولین و ترمیم سایر بافتهای آسیبدیده با استفاده از از این روش در حال انجام می باشد.
در این متن می خواهیم شما را با بیماری هایی که با خون بند ناف درمان می شوند و سلول های بنیادی چه چیزهایی هستند و… اشنا می کنیم برای اطلاعات بیش تر متن را بخوانید.
بیماری هایی که با خون بند ناف درمان می شوند عبارتند از :
اختلالات سلول های بنیادی که شامل کم خونی فانکونی و هموگلوبینی می باشد و به دیگر از بیماری ها عبارت هستند از لوسمی حاد لوسمی مزمن ناهنجاری های ارثی گلبول های قرمز بیماری های نقص در تولید لنفوسیت ها اختلالات سیستم ایمنی مادرزادی نقض ارثی پلاکتی اختلالات پلاسمایی بیماری های ارثی و دیگر بیماریها که شامل دیابت آلزایمر پارکینسون سکته های قلبی و مغزی صدمات نخاعی بیماری های کبدی دیستروروفی و مشکلات عضلانی هستند که در حال حاضر در کشور ما فقط برخی از بیماری هایی که منشاء خونی دارند.
سرطان خون کم خونی ها و تالاسمی ها با استفاده از روش درمان سلول های بنیادی قابل درمان می باشند.
امروزه ثابت شده است که سلولهای بنیادی میتواند به درمان محدوده وسیعی از بیماری های حاد و مزمن کمک بسیاری میکند.
تحقیقات زیادی در رابطه با استفاده از سلولهای بنیادی در بیماری های مختلف مثل بیماری های قلبی کبدی پارکینسون دیستروفی دیابت آسیب های نخاعی و سکه در حال اجرا می باشد.
آلزایمر یک نفر از هر ۱۰ نفر که افراد بالای ۶۵ سال هستند و پنج نفر از ده نفری که بالای ۸۵ سال هستند از آن رنج میبرند.
برخی از جراحات نخاعی مثل آسیب مات نخاعی که سالانه بالغ بر ۷۵۰ هزار نفر در ایالت متحده آمریکا را درگیر میکند و از دیگر بیماری ها مثل بازسازی استخوان می توان اشاره کرد.
سلول های بنیادی چه چیزهایی هستند؟
سلول های بنیادی سلولهای شروع کننده می باشند و می توانند همانند هر سلول در بدن انسان تقسیم و تفکیک شود این سلول ها با توانایی خود می تواند بازسازی شود.
در ترمیم و بازسازی بخش مختلفی در بدن تاثیر گذار می باشند و درون بافت های آسیب دیده که بخش عمده سلولهای آنها از بین رفته است پیوند میزند جایگزین سلولهای آسیب دیده خواهد شد و به ترمیم و رفع نقص در آن با می پردازند.
سه نوع از سلول های بنیادی وجود دارد که به آن سلول بنیادی رویانی سلول بنیادی بزرگسال و سلول بنیادی خون بندناف میگویند.
این سلول ها به دلیل اینکه از جنین انسان به دست می آید بسیار بیشتر از دو دسته دیگر عمل می کند در صورتی که دیگر سلول های بنیادی میتواند از بافت های بالغ یا بند ناف و جفت در زمان تولد کودک از مادر گرفته شود.
سلول هایی که هستند که از مغز استخوان کبد در فرد بالغ و بزرگسال و پس از تولد هم میتواند به دست میآید که از خون بند ناف در زمان تولد کودک که امکان دارد گرفته شود.
در پژوهشهای اخیر این اقدامات انجام شده در افرادی که اتیسم دارند و منطق از مغز آنها مثل حافظه دچار مشکل شده است برخی دانشمندان معتقدند که این آسیب ها در اثر عوامل محیطی مثل داروها آلودگیها فلزات و مواد سمی دیگر می تواند به وجود بیاید.
سلولهای بنیادی جریان خون در مغز را بهبود میب خشد و نورون های آن آسیب دیده را با بافت های سالمه می توانند جایگزین کند و باعث گسترش رگ های خونی جدید در فرد میشود.
سلولهای بنیادی خون بندناف تاکنون در کشورهایی مثل چین و مکزیک برای کودکان اوتیسم مورد استفاده قرار گرفته است و نتایج خوبی در این زمینه دریافت شده است.
تا آینده نزدیک شاید بتوانیم مناطقی از مغز کودکانی که دچار اوتیسم شده اند را ترمیم کنیم سلول های بنیادی در بدن کودک اوتیسمی به قسمتهایی از بدن که در آنها حتی وجود دارد وارد میشود و در آنجا لانه گزینی می کند و باعث بهبود جریان خون در آن منطقه می گردد.
این سلول ها در افراد اتیسم باعث سم زدایی در بدن و حذف فلزات سمی مثل جیوه می گردد زیادی است که متخصصین برای حل معمای اوتیسم در تلاش هستند که با استفاده از سلولهای بنیادی تا حدود توانستند راهحلی برای آن پیدا کنند.
این متخصصین معتقدند می باشند که هنوز به نتایج جامعه دست پیدا نکردند و تنها میتوانند به عنوان بخشی از فرآیند درمان اختلال اوتیسم و در کنار دیگر درمان ها نقش حیاتی ایفا کنند.
ولی در تفسیر پزشکی مقاله ای تحت عنوان سلول های بنیادی و درمان اوتیسم منتشر شده که نشان میدهد نتایج امید بخشی در رابطه با اختلالات اوتیسم فراهم شده است.
نخستین باری که این اقدام انجام شد خیلی از دانشمندان را خوشحال کرد و باعث شد که خون به مغز این افراد برسد به صورتی که اگر اکسیژن کافی دریافت نمی شود و حالت نرمالی ندارد.
با دریافت سلول های بنیادی میتوان اکسیژن خون را در قسمت مغز افزایش داد هر زمان که خون کافی به مغز به کودک نرسد مغز التهاب پیدا می کند و اکسید نیتریت در آن ساخته خواهد شد این امر همچنین دلیلی برای این که سلولهای کلسیم بیشتری دریافت کنند.
نقش سلول های بنیادی در بیماری های خود ایمنی هم تاثیرگذار است و توانسته است تمامی مشکلاتی که در این زمینه به وجود میآید را به راحتی درمان کند بیماریهای خاصی مثل پسوریازیس می تواند با استفاده از این روش درمان شود.
علاوه بر این اعضای خانواده فردی که دارای بیماری های خود ایمنی میباشد امکان دارد مجموعه از های غیر طبیعی را به ارث ببرد و آنها را به وجود بیاورد.
در حال حاضر برای بیماریهای خود ایمنی بر این است تا با استفاده از داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی مثل استروئیدها سیکلوسپورین و متوترکسات و آن ها را کنترل و درمان نماید.
اما این روش های موفقی هستند و بیماری را درمان میکند و از طرفی دارای عوارض می باشند اما با استفاده از این روش میتوان تا حدودی مشکلات را درمان نمود.