دردهای ناشی از آرتروز

عوامل موثر بر ایجاد آرتروز را بشناسید گاهی اوقات بعد از ایجاد درد در مفاصل افراد تصور می‌ کنند که به آرتروز مبتلا شده اند و سعی دارند تا با راه‌ های موثر از این موضوع مطلع شوند. عموماً نشانه اصلی بیماری آرتروز دردهای مفصلی است، اما اگر بخواهیم آرتروز را کمی جزئی‌ تر بیان […]

دردهای ناشی از آرتروز

عوامل موثر بر ایجاد آرتروز را بشناسید

گاهی اوقات بعد از ایجاد درد در مفاصل افراد تصور می‌ کنند که به آرتروز مبتلا شده اند و سعی دارند تا با راه‌ های موثر از این موضوع مطلع شوند.

عموماً نشانه اصلی بیماری آرتروز دردهای مفصلی است، اما اگر بخواهیم آرتروز را کمی جزئی‌ تر بیان کنیم می‌ توان این آسیب را نشات گرفته از بیماری‌ های التهابی مفاصل دانست که به مرور زمان با درد و سفتی در بخش‌ های مختلف بدن نمایان میشود.

اما متخصصان بر این باورند که دلایل مختلفی می‌ تواند سبب بروز آرتروز در بخش‌ های مختلف بدن شود که از مهمترین آنها باید به چاقی و اضافه وزن اشاره کرد.

زمانی که وزن سنگین بدن بر مفاصل تحمیل میشود ممکن است بخش‌ های حساس همچون زانوها و حتی مفاصل مچ پا نتوانند این وزن را تحمل کنند و به مرور زمان با ساییدگی مفاصل آرتروز پدیدار میشود.

از دیگر علل بروز آرتروز می‌ توان به ضربات شدیدی اشاره کرد که ممکن است بنا به دلایل مختلف و حتی هنگام حوادث و ورزش‌ های نامناسب به مفاصل وارد میشود.

متخصصان ابتلا به بیماری روماتیسم را یکی از مهمترین علل آرتروز دانسته و معتقداً که اگر افراد سریعا برای درمان و کنترل این نوع بیماری‌ ها اقدام نکنند قطعاً آرتروز در بخش‌ های مختلف بدن پدیدار میشود.

اما برخی از افراد ممکن است در پی شکستگی استخوان‌ ها، پوکی استخوان و حتی سقوط از ارتفاع و گاهاً داشتن الگوی زندگی نامناسب آرتروز را تجربه کنند، با این حال آرتروز نوعی بیماری خطرناک و البته جدی است که می‌ تواند افراد را در سنین مختلف درگیر کند.

هرگونه سهل انگاری و عدم مراقبت از مفاصل و انجام فعالیت‌ های نادرست می‌ تواند عاملی برای پدیدار شدن این عارضه باشد.

علائم ‌آرتروز

علائم ‌آرتروز
علائم ‌آرتروز

زمانی که آرتروز اتفاق می‌ افتد اغلب نشانه‌ های این عارضه به صورت یکسان و مشابه برای افراد رخ می‌ دهد، به یاد داشته باشید که این عارضه معمولاً برای افراد میانسال و بالای ۶۵ سال اتفاق می‌ افتد و این عارضه را با درد شدید در محل آسیب دیده تجربه می‌ کنند.

اما آرتروز در هر قسمت که اتفاق افتاده باشد در همان محدوده افراد تورم شدید مفصل را تجربه کرده و به مرور زمان شاهد قرمز شدن پوست و احساس گرما در محل مورد نظر هستند.

متخصصان سفت شدن و خشکی مفصل را از نشانه‌ های مهم آرتروز می‌ دانند و اغلب این عارضه بعد از بیدار شدن و ابتدای صبح بیش از هر زمان دیگری حس میشود.

اگر افراد به آرتروز مبتلا شوند اختلالات حرکتی را در مفصل آسیب دیده تجربه می‌ کنند به گونه‌ ای که هنگام حرکت دادن مفصل درد بسیار زیادی را تجربه کرده و حتی ممکن است فرد را از حرکت باز دارد.

مسئله مهمی که باید بدانید این است که علائم آرتروز بر اساس محل ایجاد متفاوت است به عنوان مثال اگر آرتروز گردن اتفاق افتاده باشد افراد سردرد شدید داشته و عموماً ضعف زیادی را در دست‌ ها و پاها حس می‌ کنند، حتی ممکن است آرتروز گردن به مرور زمان سبب کاهش تعادل بدن شده و احساس گرفتگی در ماهیچه‌ های گردن و شانه نیز رخ می‌ دهد.

اما باید علائم آرتروز در بخش‌ های مختلف بدن را بشناسید تا با آگاهی بیشتر بتوانید در زمینه بهبود این آسیب اقدام کرده و شرایط را برای کنترل آن فراهم سازید.

اگر آرتروز در انگشتان دست اتفاق بیفتد به مرور زمان تورمی را در بند انگشتان حس کرده و خشک شدن مفاصل مانع از تکان دادن آسان دست خواهد شد، به گونه‌ ای که حتی خم کردن انگشتان و مچ دست برای افراد بسیار سخت و دشوار میشود.

آرتروز انگشتان دست به مرور زمان به بی‌ حسی و گزگز شدن انگشتان ختم شده و حتی ممکن است ضعف شدیدی را در دست تجربه کنید به گونه‌ ای که فرد توانایی انجام فعالیت‌ های ساده و سبک را هم نخواهد داشت.

اما متخصصان عدم توانایی راه رفتن را از نشانه‌ های مهم آرتروز زانو می‌ دانند، این افراد معمولاً هنگام راه رفتن با خالی شدن زانو مواجه شده و مفصل را خشک و غیر منعطف حس می‌ کنند و حتی هنگام راه رفتن سر و صدای زیادی را از ناحیه زانو متوجه خواهند شد.

چگونه می‌ توان از ایجاد آرتروز جلوگیری کرد؟

حال که با عوارض ناشی از آرتروز آشنا شده‌ اید مهم است که راه‌ های پیشگیری از چنین آسیبی را شناخته تا با فعالیت‌ های ساده بتوانید در دوره میانسالی جسمی کاملاً سالم و بی‌ نقص داشته باشید، قبل از هر چیز مهم است بدانید که آرتروز با افزایش وزن ارتباط مستقیم دارد، اگر اضافه وزن دارید با راه‌ های کاربردی می‌ توانید وزن بدن را کمتر کرده و با کاهش فشار وارد بر مفاصل از سلامت و عملکرد طبیعی آنها مراقبت کنید.

تمامی متخصصان ساده‌ ترین راه برای پیشگیری از ابتلا به آرتروز را انجام تمرینات ورزشی دانسته و معتقدند که با تقویت مفاصل و عضلات می‌ توانید از پدیدار شدن چنین اختلالی جلوگیری نمایید، با در پیش گرفتن رژیم غذایی سالم و مقوی می‌ توانید از ابتلا به بیماری‌ های خاص همچون آرتروز پیشگیری نمایید.

مهم است که افراد از شیر کم چرب استفاده کرده و به طور مرتب غذاهای حاوی کلسیم، امگا ۳ و ویتامین دی را مصرف نمایید، همه افراد باید از طریق انواع سبزیجات و خوراکی‌ های ارگانیک ویتامین‌ های مورد نیاز بدن را تامین کرده و در صورت نیاز طبق نظر پزشک از مکمل‌ های دارویی استفاده نمایند.

همواره به یاد داشته باشید که کم تحرکی و نشستن در یک جای ثابت برای مدت طولانی عاملی برای ابتلا به آرتروز است، مهم است که با تمرین دادن بدن به انعطاف بیشتر عضلات و مفاصل کمک کرده تا در آینده با آرتروز مواجه نشوید.

بلند کردن اجسام سنگین در پوزیشن نامناسب سبب آسیب دیدگی مفاصل شده و حتی ممکن است افراد در سنین جوانی با چنین مسئله‌ ای مواجه شوند، همچنین ممکن است خانم‌ ها در پی استفاده مداوم از کفش‌ های پاشنه بلند و طی کردن مسافت‌ های طولانی با این وضعیت به آرتروز مبتلا شوند.

با این حال همه افراد باید ضمن مراقبت از سلامت بدن با مصرف خوراکی‌ های سالم به تقویت بدن کمک کرده و رعایت این نکات ساده در دراز مدت باعث حفظ سلامت بدن و عملکرد مناسب مفاصل میشود.

راه‌ های درمان آرتروز

راه‌ های درمان آرتروز
راه‌ های درمان آرتروز

آرتروز از آن دسته بیماری‌ هایی است که به دلیل درد بسیار زیاد محدودیت‌ های فراوانی را برای افراد به همراه می‌ آورد، اما مهم است که در صورت ابتلا به آرتروز حتماً به متخصصان برتر مراجعه کرده تا مطابق با وضعیت بیماران و شدت آسیب بهترین شیوه درمانی برای افراد در نظر گرفته شود.

در قدم اول متخصصان مراقبت‌ های خانگی را به افراد آموزش داده تا ضمن طی کردن درمان‌ های تخصصی با مراقبت بیشتر از بدن از پیشروی بیماری جلوگیری شود.

اما متخصصان دارو درمانی را برای افراد مبتلا به آرتروز مناسب می‌ دانند داروهای ضد درد از جمله استامینوفن و همچنین داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی مانند ناپروکسن سدیم برای افراد در نظر گرفته میشود.

گاهی اوقات متخصصان داروهای ضد روماتیسمی را برای کنترل این بیماری مناسب دانسته و در مواقعی داروهای بیولوژیکی و کورتیکواستروئیدها نیز تجویز میشود، به یاد داشته باشید که در کنار دارو درمانی گاهاً متخصصان انجام جراحی‌ های اصلاحی را الزامی می‌ دانند.

مهم است که در کنار هر روش تخصصی مراقبت‌ های خانگی از جمله تمرینات ورزشی مخصوص و داشتن رژیم غذایی حاوی آنتی اکسیدان بالا را فراموش نکنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *