بسیاری از مردم زمانی که متوجه میشوند غضروف آنها آسیب دیده است بسیار متعجب میشوند، زیرا هرگز دچار آسیب مستقیم زانو نشدهاند. با این حال، کندرومالاسی میتواند در اثر مواردی غیر از آسیب یا تصادف ایجاد شود. شایعترین علل عبارتند از:
استفاده بیش از حد از زانوها در حال دویدن، پریدن، و یا هر فعالیتی که نیازمند استفاده سنگین از زانو میباشد. به همین علت، کندرومالاسی اغلب “زانوی دوندگان” نامیده میشود. این بیماری در هر سنی رخ میدهد و در افراد جوان و ورزشکاران فعال شایع است.
کشککی که از راستای خود خارج شده است. اگر کشکک زانو در موقعیت مناسب قرار نداشته باشد، غضروف نمیتواند از آن در برابر مالش محافظت کند. بعضی از افراد با ناهمواری زانو متولد میشوند که میتواند این مسئله را ایجاد کند.
عضلات ضعیف ران یا ساق. عضلات پا به محافظت از زانو و نگه داشتن آن در موقعیت خود کمک میکنند. اگر به اندازه کافی قوی نباشند، زانو ممکن است از هم ترازی خارج شود. حتی یک ناصافی جزئی میتواند به تدریج غضروف را دچار فرسایش کند و در طول زمان باعث ایجاد درد شود.
آسیب زانو، از جمله تصادف، افتادن، یا ضربه به زانو. این آسیب میتواند کشکک زانو را از راستای مناسب خارج کند یا به غضروف آسیب برساند یا هر دو وضعیت را به همراه داشته باشد.
علت دیگر عضلاتی است که متعادل نیستند. عضلات قوی ران همراه با عضلات ضعیف ساق نیز میتوانند زانو را از محل خود بیرون بکشند. به طور مشابه، عضلات قوی بیرون ران و عضلات ضعیف داخل ران می توانند منجر به برهم خوردن هم ترازی شوند. در بعضی موارد، نوجوانان به علت رشد بدنشان، عدم تعادل عضلانی موقت دارند. این وضعیت به طور معمول خود را در طول زمان تصحیح میکند