علت درد عضله ذوزنقه ای چیست؟

بررسی موقعیت و کارایی عضله ذوزنقه یکی از مهمترین عضلات بدن عضله ذوزنقه نام دارد، این عضله بخشی از قسمت فوقانی پشت به شمار می‌ آید که باعث تثبیت استخوان کتف میشود، البته به واسطه عضله ذوزنقه است که حرکت گردن و شانه ممکن بوده و این عضله بزرگ به سه بخش فوقانی، میانی و […]

علت درد عضله ذوزنقه ای چیست؟

بررسی موقعیت و کارایی عضله ذوزنقه

یکی از مهمترین عضلات بدن عضله ذوزنقه نام دارد، این عضله بخشی از قسمت فوقانی پشت به شمار می‌ آید که باعث تثبیت استخوان کتف میشود، البته به واسطه عضله ذوزنقه است که حرکت گردن و شانه ممکن بوده و این عضله بزرگ به سه بخش فوقانی، میانی و تحتانی تقسیم بندی میشود.

حفظ سلامت عضله ذوزنقه مسئله مهمی است که باید به آن توجه کنید اگر متوجه عملکرد ضعیف این عضله میشوید و همواره درد گردن، درد شانه و حرکات محدود آن را تجربه می‌ کنید باید بدانید که احتمالاً آسیب دیدگی مربوط به عضله ذوزنقه است.

در ادامه مطلب دلایل ایجاد درد در این محدوده از بدن را برایتان شرح خواهیم داد و راهکارهای موثر برای تقویت این عضله مهم و البته درمان آسیب‌ های پیش آمده را برایتان خواهیم گفت.

به یاد داشته باشید که ضعف و آسیب در هر کدام از عضلات بدن دامنه حرکتی طبیعی را محدودتر کرده و در پی مشکلات حرکتی عملکرد بدن مختل میشود.

علت درد عضله ذوزنقه

علت درد عضله ذوزنقه
علت درد عضله ذوزنقه

دردی که در عضله ذوزنقه اتفاق می‌ افتد برای افراد طاقت فرسا بوده و دردناک شدن این بخش از بدن مشکلات زیادی را در پی دارد، اما مهمترین علت مشکل در عضله ذوزنقه اسپاسم عضلانی است که بنا به دلایل مختلف اتفاق می‌ افتد، مهمترین علت این نوع آسیب‌ ها خستگی و کارکرد بسیار زیاد عضله است البته ممکن است اسپاسم بر اثر اضطراب و استرسی که افراد متحمل میشوند رخ داده و اگر نیاز عضلات به درستی تامین نشود و بدن هیدراته نباشد اسپاسم عضلانی مسئله کاملاً شایع خواهد بود.

اما در پی آسیب دیدگی و یا هرگونه مشکل در ناحیه شانه‌ ها و گردن ممکن است عضله ذوزنقه نیز با این مسئله درگیر شده و درد وسیعی را در قسمت بالای کمر تجربه خواهید کرد، همواره به یاد داشته باشید که اگر ضربات شدید به این عضله وارد شود و مشکلاتی از جمله کوفتگی و یا پارگی عضله رخ دهد درد زیادی را در عضلات ذوزنقه متحمل خواهید شد.

از طرف دیگر قرار گرفتن بدن در پوزیشن نامناسب و البته برای مدت طولانی فشاری مضاعف و غیرطبیعی را به عضلات ذوزنقه وارد می‌ کند، قوز کردن هنگام استفاده از انواع لوازم الکترونیکی به ویژه زمانی که در پشت میز قرار می‌ گیرید باعث کوتاه شدن و سفت شدن عضله ذوزنقه میشود و زمانی که انعطاف این عضله مهم و وسیع از بین برود با درد بسیار زیاد همراه خواهد بود.

اما برای دردی که در ناحیه ذوزنقه ایجاد میشود می‌ توان به مسائلی از جمله کارکرد بیش از حد این عضله اشاره کرد، زمانی که شما با دست خود فعالیت‌ های تکراری و مداوم را انجام می‌ دهید ممکن است درد و آسیب دیدگی ذوزنقه را تجربه کنید البته این آسیب‌ ها در پی بلند کردن اجسام سنگین و ورزش‌ های خاصی مانند شنا رخ می‌ دهد.

علائم آسیب دیدگی عضله ذوزنقه

زمانی که عضله ذوزنقه با مشکل و اختلال مواجه میشود قطعاً علائمی را تجربه می‌ کنید که می‌ توانید به آسیب دیدگی این عضله مهم پی ببرید، اولین مسئله که در پی آسیب‌ ها و اختلالات مربوط به عضله پیش می‌ آید درد و محدودیت‌ های حرکتی در این بخش است.

زمانی که عضلات ذوزنقه آسیب می‌ بینند دردهای کوبنده و سوزن سوزن شدن دست‌ ها و کتف را تجربه خواهید کرد، در پی آن ممکن است عملکرد طبیعی هر دو بازو از بین رفته و دستان فرد کاملاً ضعیف خواهد شد.

اما زمانی که عضله ذوزنقه آسیب می‌ بیند عملکرد شانه و گردن نیز مختل میشود، به خاطر داشته باشید که عموماً آسیب دیدگی ذوزنقه با درد گردن نشان داده میشود و از آنجایی که این عضله هر لحظه ضعیف‌ تر میشود ممکن است علاوه بر درد گردن، درد شانه، کتف و دیگر بخش‌ ها را تجربه نمایید.

ضرورت مراقبت از عضله ذوزنقه

ضرورت مراقبت از عضله ذوزنقه
ضرورت مراقبت از عضله ذوزنقه

همه قسمت‌ های عضلانی بدن در جایگاه خود اهمیت ویژه‌ ای دارند و افراد موظف به مراقبت از بدن هستند تا مبادا دامنه حرکتی اندام‌ های مختلف محدود شود.

عضله ذوزنقه یکی از مهم‌ ترین و البته بزرگترین عضلاتی است که در قسمت پشتی بدن قرار دارد، این عضله به سه دسته تقسیم میشود که هر کدام از آنها در جایگاه خود نقش مهمی در عملکرد بدن ایفا می‌ کنند.

اما از مهمترین دلایل مراقبت و تقویت عضله ذوزنقه باید به عدم آسیب دیدگی بخش‌ های مجاور اشاره کرد، زمانی که این عضله تقویت میشود احتمال آسیب دیدگی گردن، کتف‌ ها و ستون فقرات کاهش پیدا کرده و ضمن انجام سایر فعالیت‌ ها هر چند شدید هرگز خطری سلامتتان را تهدید نخواهد کرد.

از مهمترین دلایل مراقبت و تقویت ماهیچه ذوزنقه باید به تثبیت شانه و کتف اشاره کرد، زمانی که فعالیت‌ های سنگین انجام می‌ دهید و اجسام را بلند می‌ کنید این عضله از در رفتگی کتف و شانه پیشگیری کرده و با جذب فشار وارده و ضربات ایجاد شده از سلامت بدن مراقبت می‌ کند.

عضله ذوزنقه هنگام بلند کردن اجسام، خم شدن و پرتاب کردن از سایر اندام‌ های حرکتی پشتیبانی می‌ کند، به خاطر داشته باشید که هر چقدر این عضله بیشتر تقویت شود قوای جسمانی افراد برای سایر فعالیت‌ های جسمانی نیز بیشتر خواهد شد.

اما با تمام این تفاسیر گاهی اوقات عضله ذوزنقه منجر به درد گردن یا شانه نمیشود بلکه این اتفاق برعکس نیز رخ می‌ دهد، آسیب دیدگی دیسک گردن و همچنین فتق دیسک در این محدوده می‌ تواند باعث درد عضلات ذوزنقه شود، زیرا زمانی که مهره‌ ها در جایگاه اصلی خود نباشند فشار مضاعف و غیر استاندار به عضلات وارد شده و اگر عضلات تقویت نشده باشند توانایی پذیرش این حجم از فشار را نخواهند داشت و به مرور زمان با درد و آسیب دیدگی مواجه میشوند.

چگونه می‌ توان عضله ذوزنقه را تقویت کرد؟

چگونه می‌ توان عضله ذوزنقه را تقویت کرد؟
چگونه می‌ توان عضله ذوزنقه را تقویت کرد؟

با چند تمرین ساده می‌ توانید عضله ذوزنقه را تقویت کرده و همواره به ثبات بدن نیز کمک شایانی خواهید کرد.

اولین و ساده‌ ترین راه برای این کار انجام تمرینات ورزشی است، متخصصانی که در این زمینه فعال هستند بالا انداختن شانه را یک راهکار ساده برای تقویت ذوزنقه می‌ دانند، اما به مرور زمان می‌ توانید از دیگر اجسام مانند وزنه، دمبل یا هالتر نیز استفاده کنید، مهم است که بدن را در پوزیشن مناسب قرار داده و با بالا بردن شانه‌ ها و نگه داشتن آن خیلی زود شاهد تقویت این عضلات مهم خواهید بود.

به یاد داشته باشید که اگر بدن در فرم نامناسب قرار بگیرد و از وزنه‌ های بیش از حد توان استفاده کنید نه تنها اثرگذاری ندارد بلکه مضر و مخرب نیز خواهد بود.

راهکار دیگر برای تقویت عضلات ذوزنقه راه رفتن با شرایط خاص است که اصطلاحا به آن پیاده‌ روی کشاورز گفته میشود، برای این کار شما می‌ توانید از دو وزنه یکسان استفاده کرده و هنگام حرکت وزنه‌ ها را با خود حمل کنید در چنین موقعیتی بدن باید در یک پوزیشن صحیح قرار بگیرد و مدت زمان معینی را به پیاده‌ روی اختصاص دهید، با این کار فشار ایجاد شده بر ذوزنقه را متوجه خواهید شد.

تداوم در انجام این تمرینات باعث تقویت عضلات ذوزنقه شده و نهایتاً ثبات و استحکام بدن را در پی دارد اما داشتن رژیم غذایی سالم و رساندن پروتئین به حد کافی به بدن برای تقویت همه عضلات موثر است البته عضلات ذوزنقه نیز از این مسئله مستثنا نبوده و اگر به واسطه اصلاح رژیم غذایی اقدام به تقویت ذوزنقه کنید خیلی زود شاهد تغییرات مثبت و تقویت این عضله مهم و وسیع خواهید بود.

اما اگر شرایط کافی برای تقویت بدن و انجام فعالیت‌ های ورزشی را ندارید می‌ توانید با راهکارهای ساده از جمله قرار گرفتن بدن در موقعیت مناسب هنگام نشستن و برخاستن به تقویت این عضلات کمک کنید.

از طرف دیگر دوری از هرگونه تنش و استرس می‌ تواند به سلامت بدن کمک کند، شاید ندانید که استرس‌ های مداوم باعث تحلیل و ضعف عضلات بدن میشود و زمانی که عضلاتی از جمله ذوزنقه با مشکل مواجه میشوند ضعیف‌ تر شدن دست‌ ها و کاهش دامنه حرکتی کتف را متوجه خواهید شد.

با این حال شما می‌ توانید با قرار دادن بدن در وضعیت متعادل، اصلاح رژیم غذایی و داشتن آرامش روانی به تقویت بدن کمک شایانی کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما
ارتباط از طریق واتساپ
اینستاگرام دکتر