ضربان ساز درد چیست؟
این دستگاه تکان های انتقال درد را به سمت مغز می فرستد این روش بیشتر از ۳۰ سال است که معرفی شده است و سالانه چیزی حدود چند هزار بیمار را با دردهای مزمن را می تواند درمان کند.
این روند سیستم محرک نخاعی نام دارد بدون شک این یکی از رایج ترین روش های تحریک کننده عصب ها است این رو شامل معرفی چند الکترود و به فضای اپیدورال می باشد.
از این طریق تکانه های الکتریکی به بیرون هدایت خواهند شد این الکترودها که به نورون استیمولاتور یا نورون مدولاتور که در زیر پوست شکم هستند اتصال پیدا می کند
با این دو قسمت باعث تحریک بخشهای پوشین خم گردد که باعث میشود بیمار متوجه احساس سوزن سوزن شدن کند و درد را کمی احساس می کند.
در این روش از مکان های الکتریکی استفاده می شود هیچ عصبی آسیب نخواهد دید علاوه بر این دستگاه به سادگی که خاموش و روشن می شود در بیمار می تواند در جهان برای رسیدن به مقدار مطلوب تنظیم نماید.
بعد از دردهای طولانی مدت زند اغلب دچار افسردگی خواهد شد یا اینکه دیگر قادر به انجام شغل خود نیستند این روش باعث تسکین درد فقط نمیشود و میتواند افراد را به زندگی مطلوب برساند.
محرک نخاع که به آن اس سی اس هم گفته میشود دستگاهی شبیه دستگاه های تنظیم کننده ضربان قلب هستند و مانند آن به صورت دائم در زیر پوست قرار می گیرد سیمی بسیار بالا از این دستگاه بیرون خواهد آمد و به سمت بدن میرود به دستگاه قرار میگیرد.
در زیر پوست مولد نیروی قابل کارگزاری گفته میشود و سیم و الکترود های رابط نامیده خواهد شد گونه های متفاوتی از آی پی جی بسته به نوع باتری آن وجود خواهد داشت.
عمر باتری معمولاً ۶ تا ۸ سال و عمر باتری قابل شارژ چه چیزی حدود ۱۲ تا ۱۴ سال می باشد رابطه نیز بسته به تعداد الکترون ها گونه های مختلفی دارد که در حال حاضر رابط ۸ قطبی از رایج ترین نوع رابط ها هستند.
ساز و کار محرک های طناب نخاعی چه چیزهایی هستند؟


دستگاه بر اساس ساز و کار های متعددی می تواند عمل کند نظریه کنترل در بازه یا دریچه تحریک فیبر های عصبی با قطر زیاد هستند با قطر کمتر آنها را متوقف میکند.
ترشح ماده انتقال دهنده پیام های عصبی را از سیگنال های درد عبور نمی دهد این دستگاه با ممانعت از انتقال درد و تعدیل تکانههای درد بازدارندگی فراخوانی درد را باعث می شود بازدارندگی سمپاتیک توسط ساز و کارهای دیگر را به همراه دارد.
اجزای دستگاه محرک های طناب نخاعی
کابل هادی برای تحریک کردن طناب نخاعی مورد استفاده قرار میگیرد کابل های پارویی و زیر جلدی کابل پارویی صاف و پهنی هستند که دارای یک عایق الکتریکی در سمت دیگر می باشد.
از مزیت های این نوع کابل انتقال جریان مستقیم در یک جهت است هدایت کننده پاروی باید به واسطه جراحی و با برداشتن قسمتی از لامینا و لامینکتومی به آن برداشتن کامل لامینا گفته می شود.
میتواند انجام شود کابل هادی زیر جلدی مجرا های استوانه شکل دارد که به واسطه سوزن نخاع کاشت خواهند شد.
ژنراتورهای ضربانی قابل کاشت


طول عمر دستگاه های غیر قابل شارژ به طور میانگین چیزی حدود چهار سال می باشد این در حالی که دستگاه های قابل شارژ کولر ۹ سال عمر را دارند با این وجود طول عمر دستگاه میزان استفاده از آن هم به شدت وابسته است.
دستگاه غیر قابل شارژ بزرگتر هست و برای بیمارانی که احتیاج به خروجی کمتری دارند نیاز به شارژ زیاد ندارند.
بسیار مفید میباشد جنراتور های غیر قابل شارژ کوچک برای بیماران کودک و افرادی که ریز اندام هستند کاربرد دارد و از محدودیت های آن ایجاد جریان های پایین هم هست. ژنراتورهای ضربانی قابل کاشت بسیار مهم است.
الپیجی های قابل شارژ حاوی باتری های لیتیومی باشند که دوره شارژ و دشارژ بسیار ثابتی دارند اما در طول چند سال ۱ او در ظرفیت آنها به وجود می آید.
بیشتر سیستم ها دارای یک حفاظت در برابر شارژ شدن کامل میباشد زیرا تغییرات شیمیایی می تواند منجر به از کار انداختن دائمی باتری ها شود هنگامی که بیماران نتواند ال پی جی را شارژ نمایند ژنراتور نمی تواند از شارژ کامل محافظت کند.
این موضوع باعث از کار افتادن کل دستگاه می شود و برنامه ریزی مجدد آن را از بین می برد به طور کلی طول عمر باتری وابسته به انرژی تحریک مورد نیاز استفاده شدت فشار شدن و افت باتری ها می شود.
برای انتخاب بهترین ژنراتور باید از برنامه بیمار برای استفاده از تحریک کننده ها مطلع شود ایمپلنت های مدل طول عمر دو تا ۱۰ سال را دارند در این نمونه ظرفیت باتری به مصرف نیروهای ریز پردازشگر بیشتر میشود.
در نهایت طول عمر را افزایش می دهد و همچنین نیاز به نگهداری و هزینه این دستگاه ها را کم میکند به کارگیری تحریک کننده های فعلی زمان انجام تصویربرداری ام آر آی می شود.
زیرا جریان های مغناطیسی کابل هادی را گرم می کند و باعث صدمه به عصب می شود به کارخانه های سازنده این دستگاه ها سیستم های هادی سازگار با ام آر آی را هم به وجود آوردند.
انواع دستگاه های محرک های نخواهی scs
سه نوع دستگاه تحریک نخاعی وجود دارد که به آنها سیستم های سنتی گفته میشود و تلاش اندک از سوی بیمار برای نگه داشتن آن احتیاج است با این حال در صورت به اتمام رسیدن منبع انرژی به جراحی کوچکی برای جایگزین کردن نیاز پیدا می کند.
سیستم های رادیویی برای اجرای درمان در دوره های طولانی مدت و بالاترین سطح نتایج طراحی شده هستند.
به دلیل ظرفیت انرژی بالا و سیستم های ار اف در چالش برانگیزترین مواردی که دردهای شدید وجود دارند استفاده خواهد شد با استفاده از این سیستم لازم است و بیمار طی یک منبع انرژی خارجی به منظور فعال کردن تحریکات استفاده کند.
سیستم قابل شارژ جدیدترین انواع دستگاه های تحریک نخاعی به شمار میآیند بیماران محصول شارژ و تغذیه در صورت ضعیف شدن باشد انرژی یک سیستم قابل شارژ معمولاً بیشتر از سیستم های سنتی باقی خواهد ماند.
اگر زمان بین شارژ غیر عملی شود نهایتاً به یک فرآیند جراحی کوچک در جایگزینی منبع تغذیه نیاز پیدا می شود.
درد های قابل درمان با تحریک کننده الکتریکی طناب نخاعی


- درد مزمن
- کمر درد مزمن
- گردن درد مزمن
- پا درد مزمن
- دست
التهاب دردناک و زخم شدن پوشش محافظ اعصاب نخاعی سندروم درد منطقه های پیچیده دردهای ناشی از قطع عضو.
مزایا و معایب درمان با تحریک کننده الکتریکی طناب نخاعی
مزایای درمان روش باتری های نهایی این است که این روش عمل زیر پوستی و غیر تخریبی می باشد تداخل مکانیکی و شیمیایی در کار عصب ها به وجود نیامده است.
این عمل قابل برگشت می باشد چنانچه الان بیمار تسکین یافت می تواند محرک را بدون بروز هیچ اثر جانبی بردارد هم چنین مزایای این روش از نظر بیماری می باشد که در به شکل قابل توجهی کاهش پیدا میکند.
در نتیجه میزان مصرف داروها کم می شود در موجب بهبود عملکرد و کیفیت زندگی افراد می شود درمان با تحریک کننده الکتریکی طناب نخاعی روش های مختلفی دارد و بهتر است زیر نظر متخصصین باشد.